Γιατί χρειάζομαι μια κάμερα ασφάλειας

29/06/2022
Γιατί χρειάζομαι μια κάμερα ασφάλειας  | Stosfiri.gr

Ένα από τα πλέον σύγχρονα και δημοφιλή συστήματα ασφαλείας για το σπίτι είναι οι κάμερες παρακολούθησης. Οι κάμερες τοποθετούνται σε χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς και συνδέονται με καταγραφικό. Έτσι, σε βοηθούν να γνωρίζεις πάντα τι συμβαίνει στο χώρο σου. Ωστόσο, οι επιλογές είναι πολλές κι αν δεν έχεις προηγούμενες εμπειρίες στην επιλογή συστημάτων ασφαλείας, μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξεις.

Το ζήτημα του κατά πόσον ή όχι μία κάμερα παρακολούθησης είναι κατάλληλη για εσάς έχει πραγματικά απαντηθεί από ένα άλλο, πιο σημαντικό ερώτημα. Έχετε κάτι που να χρειάζεται να το προστατεύσετε; Οι πιθανότητες λένε ότι έχετε. Οι πιθανότητες λένε ότι έχετε πολλά που χρειάζονται προστασία.

  • Κατοικία
  • Επιχείρηση
  • Πλούτος
  • Συνταξιοδότηση
  • Υπάλληλοι
  • Γάμος
  • Παιδιά
  • Οικογένεια


Μπορεί να έχετε ένα από αυτά, ή μπορεί να τα έχετε και όλα. Οι κάμερες ασφάλειας και παρακολούθησης θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το καθένα ή και όλα από τα παραπάνω. Οι κάμερες παρακολούθησης προστατεύουν εσάς και την ζωή σας.

Πολύ περισσότερος κόσμος και επιχειρήσεις από όσους φαντάζεστε διαθέτουν κάμερες. Ποια ήταν η τελευταία φορά που βρισκόσασταν σε κάποια εταιρεία και δεν είχε κάμερες; Σχεδόν κάθε επιτυχημένη επιχείρηση σήμερα έχει αρκετές κάμερες ασφαλείας εγκατεστημένες. Γνωρίζουν ότι οι κάμερες αποτρέπουν το έγκλημα και παρέχουν αποδεικτικά βίντεο όταν συμβαίνουν εγκληματικές πράξεις.

Οι κάμερες είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοι για την παρακολούθηση του σπιτιού, του γραφείου ή του εξοχικού, καθώς και για την εποπτεία των παιδιών, των ηλικιωμένων ή των κατοικίδιων, όταν δεν μπορούμε να βρισκόμαστε μαζί τους. 

Αποτρέπουν εγκληματικές ενέργειες. Η παρουσία καμερών μειώνει σημαντικά την εγκληματικότητα και τις παράνομες ενέργειες. Το να γνωρίζεις ότι καταγράφεσαι, είναι αρκετά αποτρεπτικό σε πολλές περιπτώσεις. Αν συμβεί κάποια εγκληματική ενέργεια, έχεις αποδείξεις. Στην σημερινή κοινωνία, η δίωξη των εγκληματιών είναι πολύ πιο εύκολη όταν διαθέτεις αποδεικτικά στοιχεία. Οι κάμερες παρακολούθησης σου παρέχουν ένα αποδεικτικό βίντεο από τα γεγονότα που συμβαίνουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσεις κάποιον ότι έκανε κάτι, όταν έχεις στην κατοχή σου ένα βίντεο με το πρόσωπο που το κάνει αυτό και με καταγεγραμμένη την ώρα και την ημερομηνία.

Οι κάμερες βγάζουν από μόνες τους το κόστος τους. Από αυστηρά οικονομική άποψη, οι κάμερες προλαμβάνουν το έγκλημα. Λιγότερες εγκληματικές ενέργειες σημαίνει μεγαλύτερα κέρδη και περιθώρια κέρδους για την επιχείρηση σας. Αυτά τα επιπρόσθετα κέρδη εύκολα μπορούν να πληρώσουν την εγκατάσταση των καμερών.

Οπότε σε αυτό που καταλήγουμε είναι ότι δεν υπάρχει τιμή με την οποία μπορείτε να κοστολογήσετε την ασφάλεια ή την ευημερία του σπιτιού και της οικογένειάς σας, ή την ψυχική σας ηρεμία η οποία έρχεται με την εν λόγω ασφάλεια και ευημερία.